Per 1-1-2015 moet een klasse 4/5 voertuigvolgsysteem aan de nieuwe TT04 eisen voldoen.

De nieuwe benaming “voertuigvolgsysteem plus jammingdetectie” zegt het al : er wordt op certificaat geen onderscheid meer gemaakt tussen klasse 4 en klasse 5. De bij klasse 5 verplichte koppeling met het (af-fabriek) klasse 3 alarmsysteem is hiermee vervallen. Deze koppeling is als optie uiteraard nog steeds mogelijk.

Nieuw is de jamming detectie. Vanaf 1-1-2015 wordt bij een voertuigvolgsysteem een extra blokkering ingeschakeld die herstarten van het voertuig onmogelijk maakt als jamming (een stoorzender die communicatie met de meldkamer onmogelijk tracht te maken) wordt waargenomen.

Naast het voertuigvolgsysteem moet altijd een basissysteem aanwezig zijn. Het basissysteem is minimaal een SCM goedgekeurde klasse 1 startblokkering. Ook wordt vaak een SCM goedgekeurd alarmsysteem klasse 3 vereist als basissysteem. Indien het af-fabriek aanwezige (klasse 1 of 3) systeem van de auto SCM goedgekeurd is wordt dit systeem vanzelfsprekend gebruikt als basis voor het voertuigvolgsysteem.

scm logo

Neem contact op

  VOERTUIGVOLGSYSTEEM KLASSE 4/5

  • Inclusief jammingdetectieprijs voertuigvolgsysteem
  • Inclusief montage
  • Prijzen inclusief BTW
  • 5 jaar garantie op de inbouw
  • Met SCM / VbV / CCV certificaat
  • Montage in onze werkplaats, of bij u op locatie* 
  voertuigvolgsysteem app cobra
  Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding. Maar de afhandeling van de melding door de politie is zeker zo belangrijk. Om dit te garanderen worden alarmmeldingen verwerkt via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC). Kiest u voor het systeem van Cobra-Vodafone, dan is er al een abonnement voor € 18,25 (incl. BTW) per maand. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.
   

   

  voertuigvolgsysteem app technocon

  Naast het abonnement voor de meldkamer kunt u het systeem ook uitbreiden met andere diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app waarmee u op afstand de startblokkering kunt activeren, traceren, live volgen en rit historie. Kiest u voor de Mi50 van Moving intelligence dan behoort ook rittenadministratie tbv de belastingdienst tot de mogelijkheden. Dit systeem heeft het Keurmerk RitRegistratie Systemen.

  Jammingdetectie maakt herstarten onmogelijk

  Jamming is het verstoren van de communicatie, waardoor het volgsysteem na diefstal de positie niet meer door kan geven aan de meldkamer. Jammingdetectie zorgt ervoor dat als de crimineel een jammer gebruikt, een extra blokkering ingeschakeld wordt. Herstarten is dan niet meer mogelijk.
  Met deze aanpassingen is het SCM keurmerk een nog effectiever wapen in de strijd tegen autodiefstal. Voor nu en in de toekomst.