Nieuwe klassenindeling:  Klasse 4 en 5 

Vanaf 1 januari 2021 is de klassenindeling voor voertuigvolgsystemen gewijzigd.

De klasse voertuigvolgsysteem wordt opgesplitst naar Klasse 4 en Klasse 5, zoals in het verleden ook werd gehanteerd. 

Naast het voertuigvolgsysteem moet altijd een basissysteem aanwezig zijn. Het basissysteem is minimaal een SCM goedgekeurde klasse 1 startblokkering.

Ook wordt vaak een SCM goedgekeurd alarmsysteem met hellingshoekdetectie klasse 3 vereist als basissysteem.

Indien u al een SCM certificaat van het af-fabriek aanwezige (klasse 1 of 3) systeem heeft wordt dit vanzelfsprekend gebruikt als basis voor het voertuigvolgsysteem.

scm logo

Neem contact op

  VOERTUIGVOLGSYSTEEM KLASSE 4 EN KLASSE 5

  • Inclusief jammingdetectie
  • Inclusief montage
  • Prijzen inclusief BTW
  • 5 jaar garantie op de inbouw
  • Met SCM / VbV / CCV certificaat
  • Montage in onze werkplaats, of bij u op locatie* 

  Klasse 4 is een systeem dat 24/7 automatisch de positie van het voertuig kan bepalen en real-time kan doorgeven aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC) alsmede een startonderbreker/blokkeersysteem. Dit systeem is minimaal voorzien van de volgende functies:  

  • positiebepaling volgens GPS;
  • communicatie via GSM;
  • startonderbreker/blokkeersysteem welke na diefstal verplaatsing van het voertuig op eigen kracht kan voorkomen. 

  Klasse 5 is een systeem dat 24/7 automatisch de positie van het voertuig kan bepalen en real-time kan doorgeven aan een PAC, alsmede een blokkeersysteem. Dit systeem is minimaal voorzien van de volgende functies: 

  • positiebepaling volgens GPS; 
  • communicatie via GSM;
  • startonderbreker/blokkeersysteem welke na diefstal verplaatsing van het voertuig op eigen kracht kan voorkomen; 
  • koppeling aan een klasse 3 alarmsysteem voor doormelding aan de alarmcentrale en een automatische inschakeling van het blokkeersysteem. 
  voertuigvolgsysteem app cobra
  Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding. Maar de afhandeling van de melding door de politie is zeker zo belangrijk. Om dit te garanderen worden alarmmeldingen verwerkt via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC).
   
  Kiest u voor het systeem van Cobra-Vodafone, dan is er al een abonnement voor € 18,25 (incl. BTW) per maand. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.
   

   

  voertuigvolgsysteem app technocon

  Naast het abonnement voor de meldkamer kunt u het systeem ook uitbreiden met andere diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app waarmee u op afstand de startblokkering kunt activeren, traceren, live volgen en rit historie.

   

  Kiest u voor de Mi50 van Moving intelligence dan behoort ook rittenadministratie tbv de belastingdienst tot de mogelijkheden. Dit systeem heeft het Keurmerk RitRegistratie Systemen.

  Jammingdetectie maakt herstarten onmogelijk

  Jamming is het verstoren van de communicatie, waardoor het volgsysteem na diefstal de positie niet meer door kan geven aan de meldkamer. Jammingdetectie zorgt ervoor dat als de crimineel een jammer gebruikt, een extra blokkering ingeschakeld wordt. Herstarten is dan niet meer mogelijk.
  Met deze aanpassingen is het SCM keurmerk een nog effectiever wapen in de strijd tegen autodiefstal. Voor nu en in de toekomst.

  SCM keurmerk

  Verzekeraars vinden het belangrijk om diefstal van uw auto tegen te gaan. Zij ontwikkelden samen met brancheorganisaties en overheid het keurmerk voertuigbeveiliging. Dit staat bekend als het Kiwa SCM Keurmerk. Het keurmerk geldt zowel voor de beveiligingsproducten als voor de inbouw ervan. Uw auto is immers pas goed beveiligd als de apparatuur op een vakkundige en betrouwbare wijze is ingebouwd.