Om diefstal te voorkomen, adviseren wij u om uw auto te beveiligen met een extra VbV-SCM goedgekeurd alarm systeem. Dus ook wanneer uw auto al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiligings systeem. Met een investering in een VbV-SCM goedgekeurd alarm systeem maakt u het dieven lastig. U verkleint hiermee dus het risico op diefstal aanzienlijk.

Vanwege de SCM voorschriften mogen we voor het uitschakelen van een aftermarket alarmsysteem geen gebruik meer maken van de originele sleutel.

Alleen op systemen met eigen autorisatie voor het vrijgeven van alarmsysteem en startblokkering kunnen we hierdoor nog een SCM certificaat afgegeven !

Dit betekent dat we een aftermarket alarmsysteem met een SCM certificaat altijd moeten voorzien van een eigen handzender, elektronische sleutel of drivercard.

scm logo alarmsysteem
alarmsysteem klasse 2 cobra

Neem contact op

  ALARMSYSTEEM KLASSE 2

  • Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, dubbele detectie en alarmering.
  • Omtrekdetectie, interieurdetectie, akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene, optische signalering,
  • Bediening met de originele sleutel i.c.m. eigen autorisatie.
  • Prijzen inclusief BTW
  • 5 jaar garantie op de inbouw.
  • Met SCM / VbV / CCV certificaat
  • Montage in onze werkplaats, of bij u op locatie*
  • Wordt geleverd met 2 drivercards ( Cobra ) of 2 handzenders ( Defa )

  Cobra vodafone 4627

  Het Cobra alarm systeem wordt geleverd met 2 drivercards. U gebruikt nog steeds de originele sleutel of het keyless systeem van de auto. De drivercard moet echter binnen 15 seconden na het ontgrendelen van de auto herkend worden, anders zal het alarm alsnog afgaan. Bovendien zal de auto niet starten zonder drivercard. U hoeft de drivercard dus niet apart te bedienen. De drivercard wordt automatisch binnen enkele seconden herkend als u instapt. Het bereik is enkele meters.


  Defa DVS90

  Het Defa alarm systeem wordt geleverd met 2 handzenders. Als u de auto afsluit met de originele sleutel of het keyless systeem van de auto zal het alarm automatisch inschakelen. Ook de start onderbreking zal in werking treden. De auto ontgrendelen doet u nog steeds met de originele sleutel of met het keyless systeem. Als u de auto opent heeft u nog 15 seconden de tijd om het alarm te deactiveren door middel van de Defa handzender.

   

  ‘Eigen autorisatie’ is hét antwoord op nieuwe diefstalmethodes

  Autodieven proberen vaak van buitenaf of via de OBD-stekker het informatienetwerk van de auto te bereiken. Langs die weg kunnen ze het alarmsysteem of de startonderbreker uitschakelen. Met een after-market systeem kan het systeem alleen met ‘eigen autorisatie’ uitgeschakeld worden. Daarmee is het voor de autodief zo goed als onmogelijk uw auto ongestoord mee te nemen.
  ‘Eigen autorisatie’ is ook hét antwoord op de diefstalgevoelige ‘keyless entry’ en ‘keyless go’-systemen. Hierdoor lukt het criminelen niet meer het signaal van uw handzender te verlengen en hiermee het alarm uit te schakelen. Daardoor kunnen ze uw auto niet meer snel en zonder inbraakschade meenemen.

  Nieuwe klassenindeling: Klasse 1, 2 en 3 

  Per 1 januari 2021 is de klassenindeling voor startonderbrekers en alarmsystemen (met hellingshoekdetectie) gewijzigd. De benaming van de klassen is terug veranderd naar de benaming die in het verleden werd gehanteerd: 

  • Klasse 1 (voorheen startonderbreker) 
  • Klasse 2 (voorheen alarmsysteem)
  • Klasse 3 (voorheen alarmsysteem met hellingshoekdetectie)

  Zowel de oude als de nieuwe benaming kunt u tegenkomen in de polisvoorwaarden. Het gaat om dezelfde systemen, enkel de benaming is anders.