Om diefstal te voorkomen, adviseren wij u om uw auto te beveiligen met een extra VbV-SCM goedgekeurd alarm systeem. Dus ook wanneer uw auto al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiliging systeem. Met een investering in een VbV-SCM goedgekeurd alarm systeem maakt u het dieven lastig. U verkleint hiermee dus het risico op diefstal aanzienlijk.

Vanwege de SCM voorschriften mochten we sinds 1-1-2015 voor het uitschakelen van een achteraf ingebouwd alarmsysteem geen gebruik meer maken van de originele sleutel. Dit betekende dat we een aftermarket alarmsysteem met een SCM certificaat altijd moesten voorzien van een eigen handzender, elektronische sleutel of drivercard.

In september 2022 is deze regelgeving aangepast en is het bij bepaalde auto modellen met verbeterde en SCM goedgekeurde sleutel weer toegestaan te werken op de originele sleutel, dus zonder losse tag/zender of extra handeling.

Hieronder een link waar u kunt controleren of uw auto voorkomt op de lijst van SCM goedgekeurde sleutels:

https://www.kiwa.com/nl/nl/markten/automotive-en-luchtvaart/voertuigbeveiliging/goedgekeurde-systemen/

scm alarmsysteem logo
Defa alarmsysteem klasse 3

Neem contact op

  ALARMSYSTEEM MET HELLINGSHOEKDETECTIE KLASSE 3

  • Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering.
  • Omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie, akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.
  • Bediening met de originele sleutel (i.c.m. eigen autorisatie bij sleutel zonder SCM goedkeuring).
  • Inclusief montage.
  • Prijzen inclusief BTW.
  • 5 jaar garantie op de inbouw.
  • Geleverd met SCM / VbV / CCV certificaat.
  • Montage in onze werkplaats, of bij u op locatie*

  Originele sleutel

  Sinds september 2022 is het mogelijk om achteraf een klasse 3 alarmsysteem te monteren op de originele sleutel. Dus zonder losse tag of extra handzender. Soms moeten we hiervoor wel de originele sleutel aanpassen. De originele sleutel moet hiervoor wel SCM goedgekeurd zijn. Als de originele sleutel niet goed bevonden is, of als de autofabrikant zijn sleutel niet ter keuring heeft aangeboden bij SCM is het nog steeds verplicht met een losse handzender of losse tag te werken.

   

  Defa DVS90

  Het Defa alarm systeem wordt geleverd met 2 handzenders. Als u de auto afsluit met de originele sleutel of het keyless systeem van de auto zal het alarm automatisch inschakelen. Ook de start onderbreking zal in werking treden. De auto ontgrendelen doet u nog steeds met de originele sleutel of met het keyless systeem. Als u de auto opent heeft u nog 15 seconden de tijd om het alarm te deactiveren door middel van de Defa handzender.

   

  Gemini 932

  Het Gemini alarm systeem wordt geleverd met 2 actieve Tag`s. U gebruikt nog steeds de originele sleutel of het keyless systeem van de auto. De Tag moet echter binnen 15 seconden na het ontgrendelen van de auto herkent worden, anders zal het alarm alsnog afgaan. Bovendien zal de auto niet starten zonder Tag. U hoeft deze dus niet apart te bedienen. De Tag wordt automatisch binnen enkele seconden herkent als u instapt. Het bereik is enkele meters.

   

   

   

  Cobra 4627

  Ook het Cobra alarm systeem wordt geleverd met 2 actieve Tag`s (Drivercards) . U gebruikt nog steeds de originele sleutel of het keyless systeem van de auto. De Drivercard moet echter binnen 15 seconden na het ontgrendelen van de auto herkend worden, anders zal het alarm alsnog afgaan. Bovendien zal de auto niet starten zonder Drivercard. De Drivercard wordt automatisch binnen enkele seconden herkent als u instapt. 

   


  SCM keurmerk

  Verzekeraars vinden het belangrijk om diefstal van uw auto tegen te gaan. Zij ontwikkelden samen met brancheorganisaties en overheid het keurmerk voertuigbeveiliging. Dit staat bekend als het Kiwa SCM Keurmerk. Het keurmerk geldt zowel voor de beveiligingsproducten als voor de inbouw ervan. Uw auto is immers pas goed beveiligd als de apparatuur op een vakkundige en betrouwbare wijze is ingebouwd.

  Nieuwe klassenindeling: Klasse 1, 2 en 3 

  Per 1 januari 2021 is de klassenindeling voor startonderbrekers en alarmsystemen (met hellingshoekdetectie) gewijzigd. De benaming van de klassen is terug veranderd naar de benaming die in het verleden werd gehanteerd: 

  • Klasse 1 (voorheen startonderbreker) 
  • Klasse 2 (voorheen alarmsysteem)
  • Klasse 3 (voorheen alarmsysteem met hellingshoekdetectie)

  Zowel de oude als de nieuwe benaming kunt u tegenkomen in de polisvoorwaarden. Het gaat om dezelfde systemen, enkel de benaming is anders.