Kiwa SCM certificeert sinds 01 juni 2016 peilzenders voor auto’s. Een terugvindsysteem of peilzender moet voertuigen binnen 24 uur in Nederland terug kunnen vinden. Terugvindsystemen zijn geschikt voor alle personenauto’s. 

Het VbV – CCV keuringsvoorschrift TV01 stelt eisen aan terugvindsystemen. Voor terugvindsystemen zijn de gestelde eisen niet langer technisch inhoudelijk, maar voornamelijk functioneel. Terugvindsystemen worden daarom zowel voorafgaand aan het toekennen van de goedkeuring, als ook daarna continu beoordeeld op effectiviteit. Leveranciers van systemen die in de praktijk niet meer effectief blijken te zijn, zullen hierop aangesproken worden, en kunnen bij uitblijven van verbetering hun goedkeuring verliezen. Zo ontstaat optimale ruimte en prikkel voor voortdurende innovatie, en differentiatie in verschillende technieken.

 

scm logo

Neem contact op

  Peilzender / Terugvindsysteem TV01

  • Inclusief montage
  • Prijzen Inclusief BTW
  • SCM / CCV / VbV goedgekeurd met certificaat
  • Montage in onze werkplaats, of bij u op locatie* 

  Een peilzender is een na-diefstal terugvindsysteem. De peilzender zorgt ervoor dat uw auto goed vindbaar is na diefstal.
  Door het kleine formaat en de interne accu kan de peilzender makkelijk overal in de auto uit het zicht gemonteerd worden.
  Bij een peilzender / terugvindsysteem hoort een meldkamer abonnement. De gecertificeerde alarmcentrale (PAC) zal de zender activeren na melding van diefstal. De peilzender zal vervolgens verschillende technieken inzetten om de locatie aan de meldkamer door te geven. Ook wordt er minimaal dagelijks een locatie verstuurd, dit is uw garantie dat de zender werkt, en in staat is de positie te bepalen na diefstal.

  voertuigvolgsysteem app cobra

   

  Peilzender stand-alone

  Vanaf 1 oktober ’20 is het mogelijk om een SCM certificaat te verkrijgen voor een peilzender / terugvindsysteem TV 01 op een auto zonder SCM goedgekeurde basisbeveiliging zoals een klasse 1 startblokkering of een klasse 3 alarmsysteem met hellingshoekdetectie.

  Denk hierbij bijvoorbeeld aan merken van buiten de EU of auto`s als Tesla waar voor het fabrieksalarm geen SCM certificaat afgegeven kan worden.

  Onze systemen zijn door Kiwa SCM/CCV/VbV goedgekeurd als Klasse TV 01 terugvindsysteem, u krijgt hier dan ook een officieel SCM certificaat bij.

  Dit is van belang omdat u er dan zeker van bent dat alle verzekeraars dit certificaat erkennen. Systemen zonder certificaat worden slechts door een beperkt aantal verzekeraars geaccepteerd.

  Vanaf € 399,- inclusief montage.

   

   

  voertuigvolgsysteem app technocon

   

  Peilzender icm klasse 3 alarm

  We kunnen een peilzender dus stand-alone inbouwen. Dit doen we bijvoorbeeld vaak bij modellen van Tesla , omdat alarmleveranciers hiervoor geen software protocollen leveren tbv een klasse 3 alarm.

  Bij duurdere auto`s of diefstalgevoelige modellen stellen verzekeraars echter vaak ook eisen aan het basis alarmsysteem.

  Steeds vaker staat in de polisvoorwaarden “Een alarmsysteem met hellingshoekdetectie klasse 3 aangevuld met een peilzender / terugvindsysteem / lojack “

  Als uw auto niet af-fabriek voorzien is van dit klasse 3 alarm met SCM certificaat monteren we dus 2 systemen.

   

  klasse 3 alarm plus peilzender:

  Vanaf € 1098,- inclusief montage.

  SCM keurmerk

  Verzekeraars vinden het belangrijk om diefstal van uw auto tegen te gaan. Zij ontwikkelden samen met brancheorganisaties en overheid het keurmerk voertuigbeveiliging. Dit staat bekend als het Kiwa SCM Keurmerk. Het keurmerk geldt zowel voor de beveiligingsproducten als voor de inbouw ervan. Uw auto is immers pas goed beveiligd als de apparatuur op een vakkundige en betrouwbare wijze is ingebouwd.

  Belangrijk is dus dat u een SCM certificaat krijgt. Onze systemen zijn door Kiwa SCM CCV goedgekeurd als TV01 Terugvindsysteem. De meeste verzekeraars verwijzen hiernaar in hun polis-voorwaarden.