Om diefstal te voorkomen, adviseren wij u om uw auto te beveiligen met een extra VbV-SCM goedgekeurd alarm systeem. Dus ook wanneer uw auto al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiligings systeem. Met een investering in een VbV-SCM goedgekeurd alarm systeem maakt u het dieven lastig. U verkleint hiermee dus het risico op diefstal aanzienlijk.

Per 1-1-2015 zijn de SCM voorschriften aangepast. We mogen we voor het uitschakelen van een aftermarket alarmsysteem geen gebruik meer maken van de originele sleutel.

Alleen op systemen met eigen autorisatie voor het vrijgeven van alarmsysteem en startblokkering kunnen we hierdoor nog een SCM certificaat afgegeven !

Dit betekent dat we een aftermarket alarmsysteem met een SCM certificaat altijd moeten voorzien van een eigen handzender, elektronische sleutel of drivercard.

scm alarmsysteem logo
Defa alarmsysteem klasse 3

Neem contact op

ALARMSYSTEEM MET HELLINGSHOEKDETECTIE KLASSE 3

  • Bestaande uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering.
  • Omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie, akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.
  • Bediening met de originele sleutel i.c.m. eigen autorisatie.
  • Inclusief montage.
  • Prijzen inclusief BTW.
  • 5 jaar garantie op de inbouw.
  • Geleverd met SCM / VbV / CCV certificaat.
  • Montage in onze werkplaats, of bij u op locatie*
  • Wordt geleverd met 2 drivercards ( Cobra ) of 2 handzenders ( Defa ).

Cobra vodafone 4627

Het Cobra alarm systeem wordt geleverd met 2 drivercards. U gebruikt nog steeds de originele sleutel of het keyless systeem van de auto. De drivercard moet echter binnen 15 seconden na het ontgrendelen van de auto herkend worden, anders zal het alarm alsnog afgaan. Bovendien zal de auto niet starten zonder drivercard. U hoeft de drivercard dus niet apart te bedienen. De drivercard wordt automatisch binnen enkele seconden herkend als u instapt. Het bereik is enkele meters.


Defa DVS90

Het Defa alarm systeem wordt geleverd met 2 handzenders. Als u de auto afsluit met de originele sleutel of het keyless systeem van de auto zal het alarm automatisch inschakelen. Ook de start onderbreking zal in werking treden. De auto ontgrendelen doet u nog steeds met de originele sleutel of met het keyless systeem. Als u de auto opent heeft u nog 15 seconden de tijd om het alarm te deactiveren door middel van de Defa handzender.

‘Eigen autorisatie’ is hét antwoord op nieuwe diefstalmethodes

Autodieven proberen vaak van buitenaf of via de OBD-stekker het informatienetwerk van de auto te bereiken. Langs die weg kunnen ze het alarmsysteem of de startonderbreker uitschakelen. Met een after-market systeem kan het systeem alleen met ‘eigen autorisatie’ uitgeschakeld worden. Daarmee is het voor de autodief zo goed als onmogelijk uw auto ongestoord mee te nemen.
‘Eigen autorisatie’ is ook hét antwoord op de diefstalgevoelige ‘keyless entry’ en ‘keyless go’-systemen. Hierdoor lukt het criminelen niet meer het signaal van uw handzender te verlengen en hiermee het alarm uit te schakelen. Daardoor kunnen ze uw auto niet meer snel en zonder inbraakschade meenemen.

SCM keurmerk

Verzekeraars vinden het belangrijk om diefstal van uw auto tegen te gaan. Zij ontwikkelden samen met brancheorganisaties en overheid het keurmerk voertuigbeveiliging. Dit staat bekend als het Kiwa SCM Keurmerk. Het keurmerk geldt zowel voor de beveiligingsproducten als voor de inbouw ervan. Uw auto is immers pas goed beveiligd als de apparatuur op een vakkundige en betrouwbare wijze is ingebouwd.